sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Viisdeen villit visuaalit

Trööt, sanoo tiedottajan torvi. Tai vaihtoehtoisesti torvi tiedottaja. Asiaan!

Ensiksi muutama sananen RailAway Romaniasta. Olemme vilautelleet sitä kohderyhmille ympär' Internetin ihmemaata, ja palautetta on sadellut komeasti - kiitos kaikille viitseliäille ja kiinnostuneille! 1500 katselukertaa kerännyt kakkosdemo keräsi kiitosta napakasta ulkoasusta ja hyvästä meiningistä, mutta myös käminää negatiivisesta tunnelatauksesta, ideaköyhyydestä ja linjattomuudesta. Kaikki kommentit on puitu tekijäporukan kesken ja olemme tiristäneet niistä irti meitä hyödyttävän sisällön.

Otamme edelleen kiitollisna vastaan tuoreet tuumaukset kakkosdemosta, jota voi edelleen tiirailla täällä.

Emme ole pelkästään märehtineet menneitä, vaan suurin osa energiasta on kanavoitu RailAway 3:n suunnitteluun. Käsikirjoitusprosessi on ideointivaiheessa - allekirjoittanut on kahlannut hyllymetreittäin Bulgariaa käsittelevää kirjallisuutta ja poiminut sieltä kiinnostavimmat täkyt. Nyt skriptiä aletaan hiljalleen jalostaa ideakimpusta ohjenuoraksi, jonka varassa hapuillen kolmosdemo leivotaan läjään. Keijo puuhailee tällä hetkellä sponsorihankintojen ja muiden säätöjen kanssa - on se vain juhlaa, kun on oikea tuottaja, joka tietää miten hommat hoidetaan.

Suurin uudistus, jonka julkistus on tämän blogitekstin liikkeellepaneva voima, liittyy Matiaksen tonttiin. Koska haluamme viedä RailAwayn uusille urille kolmosdemon myötä myös visuaalisesti, päätimme hylätä jääkaapin kokoiset kameranjytkyt ja tehdä RA Bulgarian mahdollisimman kevyellä kalustolla. Laittilaitteisto ei tarkoita juoponoksennuskuvanlaatua, sillä päätoimisena kamerana hyrrää Canonin EOS 5D Mark II. Huimalla dynamiikalla ja vaihdettavalla optiikalla pelaava järkkäri tykittää kortille full HD-kuvaa 30 freimin sekuntivauhtia. RailAway on tietojemme mukaan ensimmäinen matkailuohjelma, jota kuvataan 5D:lla, joten touhussa on kutkuttavaa pioneeriproggiksen makua.

Uusi maa, uusi juontaja, uusi tuottaja, uusi ote, uusi kuvaustyyli - siinäpä haastetta uuden tekeleen työstämiseen. Fiilis alkaa kohota koko poppoolla, eihän tässä ole enää kuin 1,5 kuukautta kuvausreissuun.

Nyt takaisin sorvin ääreen, lakaisen komeimmat lastut aikanaan myös teidän nähtävillenne!

- Iikka

2 kommenttia:

  1. Kannanpa minäkin co-travelleri korteni kekoon palautteen annossa tarvitte eli ette.
    Tiirailtuani tuon Romanian rundin huomasin siinä huonoja puolia, jotka hukutti kaiken hyvän alleen.
    1.Negatiivista vikinää, jota matkalla harrastitte, on varmaan muutkin valitelleet. Sehän saa suorastaan matkan näyttämään kärsimykseltä (vrt. perhe lomailee asuntovaunun kanssa paikkaan mihin kukaan ei oikeasti halua mennä, ukko hukkaa kartan 'eikä tartte apua', akka vittuilee ja kakarat huutaa ja oksentaa sokerihumalassa). Sellaista showta ei sulateta.
    2.Liikaa yritystä. Ahistaa miten liika yrittäminen saa homman vaikuttamaan kaveripiirille tehdyltä sekundalta, jolla ei ole tarkoituskaan edetä mihinkään (edistyminen ammattimaisempaan suuntaan teillä kai on tavoitteena?). Olkaa oma ittenne ja välttäkää sanoja, joita ette normaalistikaan käyttäisi.
    3.Liika kiroilu. Oikeassa paikassa täräytetty perkele saa sveduilta ruilit lahkeeseen tai muita haluttuja efektejä. Kuitenkin väärässä paikassa kiroilu ja ennen kaikkea liikaa kiroilu saa homman näyttämään lapselliselta. Se on taitolaji sekin se.
    4.Jos kyseessä on reilaamiseen keskittyvä matkailuohjelma, missä reilauskuva? Olihan siellä parin sekunnin ajan... Mutta kyllä niitä junia ja tunneleita sopii enemmänkin vilautella, kun se on perustana tällä idealla.
    5.Lisäinfon vilkkuminen ruudussa oli hieman pakkautunutta ja karvan verran häiritsevää. Tarviiko sitä vai ei? Voiko sen hoitaa muulla (huomaamattomammalla) tavalla?

    Lisäkommenttina mainittakoon, että hiomista saa soveltaa formaattiin enemmänkin koko paketin osalta. Jos ei timanttimatskua riitä ihan puoleen tuntiin, niin voihan sen leikata pariinkymmeneen minuuttiinkin.

    Hyvää? No olihan siinä sitäkin. Hyvä alkuhan tuossa on, jos homman saa hiottua itsensänäköiseksi ja toimivaksi. Perusidea ok ja kilpailua ei Suomen markkinoilla sen kummemmin ole.

    Terveisiä Pohojos-Pohojammaalle toivottelee |Traveler Willem.|
    http://willemontraveling.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Terreys, Willem! Palautetta tarvitaan aina - yleensä kaikkein eniten silloin, kun sen vastaanottaminen on vastahakoisinta!

    Kuittaan sanomasi - joka itse asiassa on aika hyvä mediaani kaikesta netissä saamastamme palautteesta - kohta kohdalta. Saadaan tämä kivasti pakettiin!

    "1. Negatiivista vikinää, jota matkalla harrastitte, on varmaan muutkin valitelleet..."

    Kyllä ovat. Tämän tapahtuminen oli puoleksi tarkoituksellista, puoleksi vahinko. Ensimmäinen demomme oli suorastaan tylsä ja juontajahahmot jäivät pahvinohuiksi, joten pyrimme lisäämään juontajien (ja samalla koko ohjelman) kiinnostavuutta lisäämällä konflikteja.

    Niitä tuli kuitenkin mukaan liikaa ja suurin osa niistä ei yksinkertaisesti toimi. RA2 tuntuu väistämättä negatiiviselta kokemukselta, mikä ei ollut tarkoituksemme. Ärrimurrijauhomitan toinen puolikas puolestaan täyttyi henkilökohtaisten kemioiden törmäyksistä ja Terhin&Matiaksen väsyttävästä Slovakian keikasta ennen Romaniaan saapumista - paukut olivat lopussa ja välit ei-niin-hyvät. Tulos näkyy katsojalle, vaikkemme sitä itse aikanaan huomanneet.

    RA3: Bulgariassa pyrimme maksimoimaan hyvän fiiliksen.

    "2. Liikaa yritystä. Ahistaa miten liika yrittäminen saa homman vaikuttamaan kaveripiirille tehdyltä sekundalta"

    Tässäkin on painava pointti. Ykkösdemo oli rennompi kuin kakkonen. Tämä johtui siitä, että ykkösdemon myötä aloimme hahmottaa, että ohjelmalla voi oikeasti olla saumoja. Taisi käydä vähän samalla tavalla kuin urheiluhommissa, että alettiin puristaa mailaa liikaa. Välittömyys ja rentous jäivät vähemmälle.

    Uskon, että nyt kolmannen demon myötä meillä on jo sen verran kokemusta ja tekemistä taustalla, että luotamme itseemme enemmän eikä tarvitse pyristellä.

    "3.Liika kiroilu."

    Liika kiroilu. Liika rönssittely. Liika hajoilu. Liika teineily alkoholin kanssa. Näistä on ollut puhetta paljon eikä yleisö voi olla väärässä.

    Tähänkin on inhimillinen syy. RA1 oli liian vaisu, liian YLE, liian puiseva. Lähdettiin viemään sitä vähän raisumpaan suuntaan ja mentiin metsään. Uskon, että kolmosessa pääsemme balanssiin rempseän menon ja asiallisen ulosannin välillä.

    "4.Jos kyseessä on reilaamiseen keskittyvä matkailuohjelma, missä reilauskuva?"

    Niinpä, hyvä kysymys. Reilausosio jäi täysin nolliin, kun matkan toinen puolikas Moldovan Transnistriaan jäi väliin sairastapauksen vuoksi. Parannamme ja lisäämme tätä aspektia tuoreessa.

    "5.Lisäinfon vilkkuminen ruudussa oli hieman pakkautunutta ja karvan verran häiritsevää. Tarviiko sitä vai ei?"

    Pakkautuneisuus johtuu nettiversiosta, häiritsevyys lienee makuasia. Monista hintavinkit ovat olleet myös hyvä asia. Katsotaan, tuleeko niitä tulevaan teokseen.

    Kiitos palautteista ja leppoisaa loppukesää, me jatkamme duunia!

    - Iikka

    VastaaPoista